Futuriblerne Volume 2

DKK 199,00

Category:

Beskrivelse

Mange både unge og ældre søger bofællesskaber – og også nye veje for deres arbejdsliv. De søger en hverdag med mindre stress, færre udgifter og mere fællesskab. De ønsker at leve mere bæredygtigt.

Overalt hvor bofællesskaber, fællesskabsøkonomier, moderne landsbyer og levende lokalsamfund popper op, er der kø for at være med. Men det handler ikke bare om en bedre hverdag for den enkelte.

Mange af de nye fællesskaber vil også ændre noget – de vil skabe rammer for et samfund, som er mere inkluderende. Hvor færre føler sig udenfor. Hvor flere kan få lov at bidrage. Og hvor presset på klima og miljø er mindre.

Tidsskriftet futuriblerne udgivet af Selskabet for Fremtidsforskning har samlet i alt 26 bidrag, der beskriver nogle af de mest visionære danske bud på fremtidens fællesskaber. Vol. 1 udkom i 2018 – nu kommer Vol. 2 med 12 nye fantastiske scenarier for, hvordan fremtidens fællesskaber vil udvikle sig.

Eksemplerne spænder fra kooperative arbejdsfællesskaber og andelsøkonomier – herunder en kooperativ landsbymodel – over den grønne omstillings mange nye aktivistiske fællesskaber og dannelsesarenaer i organisationer og på højskoler – til spritnye mediefællesskaber og spisefællesskaber, der tager ansvar for den nærlokale sammenhængskraft på helt nye måder.

Alt sammen skabt og udviklet nedefra uden nævneværdig offentlig støtte af nogle af vores mest innovative samfundsentreprenører.

Det er formålet med futuriblerne at samle, synliggøre, anerkende og sprede kendskabet til disse samfundsentreprenører, så de kan inspirere og påvirke samfundsudviklingen.

Anmeldelser

Der er endnu ikke nogle anmeldelser.

Vær den første til at anmelde “Futuriblerne Volume 2”